Haderőtervezők fegyvernemi napja

Haderőtervezők fegyvernemi napja

Ünnepi állománygyűlés a haderőtervezők fegyvernemi napja alkalmából

A haderőtervezők fegyvernemi napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlést a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség szeptember elsején, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

Az eseményen a Rendészeti Kiképzők Szövetsége részéről,  meghívott vendégként, részt vett Györki Géza ügyvezető elnök, Miskolczi Attila sportért felelős alelnök és Serflek József társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök.

Ahogyan azt a honvédelem.hu megírta, az állománygyűlésen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét. „Az elmúlt években a Magyar Honvédségben történelmi jelentőségű korszak kezdődött el” – írták, kiemelve: a haderőtervezők a most zajló haderőreformnak nem csupán szemtanúi, hanem mozgatórugói is.

Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy a képességfejlesztés minden haderőnemben folyamatosan zajlik. Hangsúlyozta: a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató jól szemléltette, hogyan fogadja a társadalom a Magyar Honvédséget. „Kérdeznek tőlünk, érdeklődnek, középpontba kerültünk. Ez egy óriási eredmény és egyben hatalmas felelősség is. Akképpen kell cselekednünk, ahogy ezt a nemzet elvárja tőlünk. Arra tettük az esküt, hogy megvédjük a hazánkat” – emelte ki.

Az eseményen – mások mellett – dr. Maróth Gáspár kormánybiztos képviseletében, Tömböl László nyugállományú vezérezredes, a Miniszterelnöki Kormányiroda, Védelmi Fejlesztési Titkárság főtanácsadója, a Magyar Honvédség volt vezérkarfőnöke és Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, első magyar űrhajós is részt vett.

 

Elérhetőségek

Levelezési cím: 2113 Erdőkertes, Erdőkerülő u. 12

Adatvédelmi szabályzat

KÖZÖSSÉGI OLDAL

Search