Készülj fel! – Önvédelmi Területi Bajnokság 2023

Készülj fel! – Önvédelmi Területi Bajnokság 2023

 

A sport, a mozgás és a személyes biztonság elengedhetetlen része a fiatalok megfelelő fizikai és szellemi fejlődésének. A Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Béri Balog Ádám Alapítványának szervezésében megrendezésre kerülő Önvédelmi Területi Bajnokság lehetőséget biztosít a hatékony önvédelmi technikák gyakorlására, bemutatására, népszerűsítésére, valamint összekovácsolja a területeken működő csoportokat. A Bajnokság fővédnöke Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportért felelős államtitkára.

A torna novemberben 10-én veszi kezdetét Felcsúton, a Pancho Arénában. A több helyszínen megrendezésre kerülő válogatót követően, a verseny legjobbjai nagyszabású döntő gálán vesznek részt Budapesten, a Kozma István Birkózó Akadémián 2024. január 27-én, ahol eldől kié lesz a bajnoki cím. A győztesek a fődíjon kívül egy vándorkupát vehetnek át, amelyet minden évben a legjobb csapat birtokolhat.

A versenyzők különböző kategóriákban indulhatnak tudásszintjüknek és életkoruknak megfelelően. Különböző imitált veszélyes szituációkban kell majd sikeresen helytállniuk.  Igyekeznek megmutatni tudásuk legjavát, valamint a legmodernebb, leghatékonyabb önvédelmi technikákat.

Az Önvédelmi Területi Bajnokság nemcsak a megmérettetésről szól, hanem lehetőséget ad a résztvevőknek tapasztalatcserére, barátságok kialakítására és az önvédelmi közösségek együttműködésére is.

A szervezők célja, hogy fejlesszék és népszerűsítsék a magyar küzdősportokat, valamint erősítsék a kapcsolatot a civil és hivatásos rendvédelmi szervek között.

Dr. Schmidt Ádám, a verseny fővédnöke, kiemelte:

„A jövőre vonatkozóan nagyobb hangsúlyt fektetünk a tartalékos szervezetekre, a tartalékosok toborzására, a kadétképzésre és a hazafias, honvédelmi nevelés területeire, ezért is támogatjuk az ifjúság honvédelmi jellegű sportolását megvalósító rendezvényeket. Örömmel vettük a Bajnokságra való igényt, és izgalommal várjuk a versenysorozat kezdetét!”.

A verseny védnökei: Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sport Szövetség elnöke, valamint Széles Ernő ny. dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) elnöke. Versenyigazgató:
Dr. Héjja Róbert Blue Planet New Energy Holding Zrt. elnök – vezérigazgató.
A szakmai zsűri tagjai a harcművészetek többszörös világbajnokai lesznek.

Fontos kiemelni, hogy az Önvédelmi Területi Bajnokságnak nem célja az erőszak és agresszió ösztönzése, hanem az önvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Olyan készségek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, amelyek veszélyes helyzetekben segítenek a higgadt lelkiállapot megőrzésében, valamint a gyors reakciónak köszönhetően elhárítani azt.

A Bajnokság helyszínei és időpontjai:

1. 2023 november 10., Felcsút, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – 8086 Felcsút, Fő út 127.

2. 2023 november 24, Budapest BKSZC Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumm – 1211 Budapest, Tanműhely köz 7.

3. 2023 december 1., Heves Városi Sport-és Rendezvénycsarnok – 3060 Heves, Vásártér 31.

4. 2024. január 27 DÖNTŐ:., Budapest Kozma István Magyar Birkózó Akadémia – 1213 Budapest, Hollandi út 8.                       

 

A Bajnokságról további információkat és részleteket a https://matasz.com és a https://rksz.info honlapokon olvashatnak, valamint figyelemmel kísérhetik a bajnokság alakulását. A rendezvénysorozat nézők számára ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

A Magyar Tartalékosok Szövetsége az egyes helyszíneken a katonai életpályát bemutató eszközöket és toborzó anyagokat biztosít.

 

Elérhetőségek

Levelezési cím: 2113 Erdőkertes, Erdőkerülő u. 12

Adatvédelmi szabályzat

KÖZÖSSÉGI OLDAL

Search