Katonai közelharc

Katonai közelharc

Ajánlott link: http://kozelharc-kezitusa.hu/ 

A katonai közelharc és a kézitusa
A közelharc: „A történelmi időkben az ellenség teljes megsemmisítésének egyetlen módja. A szemben álló felek főerői döntő összecsapásának legjelentősebb mozzanata, a küzdő felek szűk térben rövid idő alatt végbemenő hideg fegyverekkel vívott kézitusája” A kézitusa: „A kézitusa fogalmán a közelharc olyan speciális fajtáját értem, melynek során a változó közegben, gyakran szélsőséges körülmények között test – test elleni pusztakezes vagy hideg fegyverrel végrehajtott küzdelem folyik, amelynek a célja az ellenség legyőzése és a túlélés

Dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes

Katonai közelharc oktatása
A katonai közelharc iránt érdeklődők és a fegyveres testületek tagjainak kínáljuk a szakembereink által vezetett különböző szintű képzéseinket.

Az oktatás célja
A fegyveres testületeknél a parancsnoki állomány és a végrehajtó állomány magas szintű katonai közelharc ismeretek birtokába jusson. Ezáltal a feladataik ellátása során a halálos és a nem halálos fegyverek alkalmazásán kívül a közelharc technikáit is ismerjék, és a szituációk függvényében alkalmazni is tudják.

Katonai közelharc oktatása
Az oktatást magas szintű katonai és közelharc képzettséggel, hazai és külföldi tapasztalatokkal rendelkező szakembereinkkel hajtjuk végre a megrendelő igényei alapján összeállított tematika szerint.

A katonai közelharc során alkalmazható eszközök használatának oktatása

  • szurony,
  • gyalogsági ásó
  • karabély+szurony
  • bot,
  • szükségeszközök.

Elérhetőségek

Levelezési cím: 2113 Erdőkertes, Erdőkerülő u. 12

Adatvédelmi szabályzat

KÖZÖSSÉGI OLDAL

Search